Hi-Lo erikoisautomaatti

Erikoisautomaattien sarjassa esittelemme tällä kertaa erään todella mielenkiintoisen pelin. Kyseessä on Betsson Gamesin 4Play Bonus Hi-Lo, jossa yhdistyvät perinteinen Hi-Lo -korttipeli ja hedelmäpelimäinen tyyli. Lopputulos on maukas sekoitus hupia ja jännitystä.

hi lo peli betsson games
» Pelaa Hi-Lota

Sekoitus vanhaa ja uutta

hi-lo peliautomaatti4Play Bonus Hi-Lo perustuu suosittuun Hi-Lo -kasinopeliin. Siinä pitää yrittää arvata, onko seuraava pelikortti arvoltaan isompi vai pienempi, kuin edellisen kortin arvo. Yksinkertaisimmillaan peliä pelataan yhdellä kortilla ja kiinteillä voittokertoimilla. Sitten on näitä hieman edistyneempiä muunnelmia, kuin esimerkiksi tämän jutun aiheena oleva peli.

Bettsonin 4Play Bonus Hi-Lossa on neljä kiekkoa, joissa jokaisessa on numerot 1-16. Ei siis pelikortteja, pelkästään numeroita. Sinun pitää valita aina yksi kiekko kerrallaan, jota haluat pelata. Voit valita joko Yli tai Alle, eli veikata, onko seuraava numero nykyistä numeroa isompi vai pienempi. Voittokerroin riippuu täysin siitä, miten isolla tai pienellä todennäköisyydellä arvaus voi mennä oikein. Jos sinulla on siis näkyvissä kolmonen, voittokerroin sille, että seuraava numeron on joko ykkönen tai kakkonen, on paljon suurempi, kuin että se olisi numero nelosesta ylöspäin. Jos arvaat oikein, voitat, jos taas arvaat väärin (tulos voi olla myös sama numero, kuin mikä on näkyvissä), panoksesi häviää.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

Pelin kulku ei ole yllä kuvattua monimutkaisempi. Valitset siis yhden kiekon kerrallaan ja veikkaat seuraavaa numeroa suhteessa nykyiseen numeroon. Toki peli on tätä paljon monipuolisempi:

kasvava voittopottiKasvava voittopotti
Eräs 4Play Bonus Hi-Lo:n hauskin piirre on kasvava voittopotti (kasvava jättipottihan on tuttu juttu hedelmäpelien poteista). Pelin alussa asettamasi alkupanos, esimerkiksi kaksi euroa, on potin lähtötaso. Potti kasvaa voittoon oikeuttavalla voittokertoimella jokaisen oikean arvauksen myötä. Alun kaksi euroa voi näin ollen kasvaa lyhyessä ajassa isoksikin potiksi, vaikka pelaisitkin varman päälle. Se, miten isoksi potti kasvaa milläkin arvauksella, näkyy jokaisen kiekon kohdalla selvästi, eli erikseen ei tarvitse lähteä laskemaan mitään.

Esimerkki: alkupanos on kaksi euroa. Ensimmäisellä arvauksella veikkaat, että nelosen jälkeen tulee isompi numero. Arvaat oikein ja potti kasvaa 2,54 euroon. Samalle kiekolle tuli nyt 11 ja arvaat, että seuraava numero on sitä pienempi. Arvasit jälleen oikein, potti on nyt 3,89 euroa. Seuraavaksi vähennät hieman riskiä ja arvaat, että viereisen kiekon 15 jälkeen tulee sitä pienempi numero. Oikean arvauksen myötä potti kasvoi 4,24 euroon, joka tällä kertaa riittää sinulle. Nostat rahat, voittoa tuli yhteensä 2,24 euroa.

Bonuspeli
bonus voittoVoit nostaa voitot milloin tahansa. Lisämahdollisuuksia voittojen nostamiseen tuo mukava pikku bonuspeli, jolla voit voittaa hyviä lisävoittoja. Ruudun yläreunassa on 16 numeron ruudukko. Aina kun olet arvannut yhden numeron oikein, kyseinen numero ympyröidään mikäli sitä ei ole vielä ympyröity. Juju on siinä, että sinun pitää yrittää saada muodostettua neljän numeron suora pysty- tai vaakasuoraan. Joka kerta, kun saat yhden suoran valmiiksi, voitat bonuksena 10% sen hetken potin koosta. Lopuksi, kun olet saanut ympyröityä kaikki numerot, bonusvoitto on 25% potin koosta. Siinä on jo tosin haastetta useammalle pelikerralle, ennen kuin koko ruudukon saa selvitettyä.

Bonusvoiton yhteydessä sinulla on myös mahdollisuus ns. tallettaa puolet potin koosta ja jatkaa pelaamista puolikkaalla potilla. Tämä tallettaminen tarkoittaa käytännössä rahojen nostamista, sillä talletetut rahat kirjataan pelitilillesi kun nostat kaikki voittosi, tai kun panoksesi häviää. Tallettaminen on järkeenkäypä vaihtoehto kun olet jo esimerkiksi kaskinkertaistanut alkupanoksesi, sillä sen jälkeen kaikki on vain plussaa.

4Play Bonus Hi-Lo näyttää muutenkin mihin erikoisautomaatit parhaimmillaan pystyvät. Se on nimittäin muutenkin reilu peli, sillä ennen varsinaista pelin aloittamista voit sekoittaa kiekkojen numeroita niin pitkään, kunnes siellä on sellainen sopiva numero, jolla haluat pelin aloittaa. Ja vaikka jokaisen arvauksen yhteydessä kaikkiin kiekkoihin arvotaankin uudet numerot, saat näin peliin varmasti mieleisesi alun.

Kestääkö kantti?

4Play Bonus Hi-Lo tempaa mukaansa heti alkumetreiltä, se on selvää. Peli on jännittävä ja pelaajan kantti mitataankin joka kerta sillä, miten pitkään kasvanutta pottia uskaltaa pitää pelissä. Kysymys kuuluukin: miten pitkään sinä uskaltaisit kasvattaa pottia?

Pelaa: 4Play Bonus Hi-Lo